Я ведаю, кім Ты ёсць: Ты — Святы Божы

ЕВАНГЕЛЛЕ

Лк 4, 31–37

Я ведаю, кім Ты ёсць: Ты — Святы Божы

+ Чытанне святога Евангелля паводле Лукі.

У той час:

Езус прыйшоў у галілейскі горад Кафарнаум і навучаў там у дні шабату. І дзівіліся навучанню Ягонаму, таму што слова Ягонае мела ўладу. 

І быў у сінагозе чалавек, апантаны нячыстым духам. Ён закрычаў моцным голасам: Што Табе да нас, Езус Назаранін? Ты прыйшоў загубіць нас? Я ведаю, кім Ты ёсць: Ты — Святы Божы.

Але Езус забараніў яму, кажучы: Замоўкні і выйдзі з яго. Тады нячысты дух кінуў яго на сярэдзіну і вышаў з яго, нічым не нашкодзіўшы яму.

І здзіўленне ахапіла ўсіх, і гаварылі адзін аднаму, кажучы: Што гэта за слова, што з уладаю і моцай Ён загадвае нячыстым духам, і яны выходзяць? 

І разнеслался пагалоска пра Яго па ўсёй навакольнай мясцовасці.

Гэта слова Пана.

catholic.by

Сярод сённяшняй моладзі папулярныя коміксы, мультфільмы ці гульні пра супергерояў. У кожнага з іх ёсць нейкая выключная моц і ён выкарыстоўвае яе ў барацьбе з усякага роду злачынцамі. Сакрэт папулярнасці гэтых герояў звязана з прагненнем, якое ляжыць у глыбіні сэрца чалавека, каб завалодаць нейкай сілай, якая б дазволіла пазбавіцца зла. Часамі чалавек шукае гэтай моцы дрэнным спосабам, у неадпаведным месцы, прыбягаючы да практык якойсьці магіі.

Словы сённяшняга Евангелля ўсведамляюць нам тое, што ў Бога ёсць моц, якая можа вызваліць нас ад зла. І моц гэтая заключана ў Божым Слове, якое абвяшчаецца ў Касцёле. Тыя, хто слухаў навучанне Езуса, дзівіліся, “таму што слова Ягонае мела ўладу”. Слова гэтае мае ўладу таксама і сёння. Калі слухаем яго адкрытым сэрцам, яно вызваляе ад прыгнятаючых нас нячыстых духаў. Гэта яны няспынна спакушаюць нас да зла і з гэтым злом мы павінны нібы сучасныя героі штодзённа змагацца. Моц для барацьбы знойдзем у Божым Слове. Гэта заклік да таго, каб кожны дзень адкрываць Біблію і шукаць дапамогі ў святых тэкстах, у медытацыі Евангелля ці ў малітве псальмамі.

Якім чынам я слухаю Божае Слова? Ці зазнаю на сабе яго вызваляючую моц? Ці шукаю дапамогу у Божым Слове для барацьбы са штодзённымі спакусамі злых духаў?

Брат Пётр Вротняк OFMCap, Габон (Афрыка)

 

Знайшлі памылку? Вылучыце яе і націсніце «Ctrl + Enter».